Wednesday, June 29, 2011

Usah Lagi Membazirkan Wang dan Membahayakan Kesihatan Anda Dengan Menjadi Perokok! Panduan Berhenti Merokok


Assalamualaikum semua...

Nampak tak banner kat atas...heheheh...

Banyakkan golongan dewasa dan remaja yang suka merokok....walaupun telah dikeluarkan kempen tak nak merokok tapi masih ada lagi yang merokok....baru-baru nie ada 5 buah tempat di Melaka di istihar sebagai Zon bebas rokok.

Melalui pelaksanaan Zon Bebas Rokok di lima lokasi tersebut, orang ramai yang didapati menghisap rokok di kawasan itu kecuali bangunan persendirian, boleh dikenakan kompaun minimum RM300 atau maksimum RM5,000 berkuat kuasa hari ini.

Selain Alor Gajah, empat lokasi lain yang diwartakan sebagai Zon Bebas Rokok ialah Pusat Dagangan Antarabangsa Melaka (MITC), Jasin, Melaka Raya dan Bandar Warisan Dunia seperti sekitar Bukit St. Paul yang menempatkan beberapa bangunan kerajaan, muzium, gereja, bangunan Stadthuys, Kota A'Farmosa dan pesisiran Sungai Melaka.

Jadi bagi yang ingin berhenti merokok, Kat banner di atas ada terdapat panduan berbentuk e-book yang boleh kawan-kawan dapati....
Disana akan diterangkan cara untuk berhenti merokok dalam masa tiga minggu....sekiranya kawan-kawan berminat untuk mengetahui nya boleh lah klik banner tersebut atau klik link ini Katakan Tak nak Pada rokokPanduan Berhenti Merokok, E-book Panduan Berhenti Merokok, Berhenti merokok e-book, ebook panduan berhenti merokok, E-book berhenti merokok, Merokok meberhayakan kesihatan

No comments: