Friday, December 9, 2011

E-book Rahsia Arnab 。◕‿◕。

Assalamualaikum semua...

。◕‿◕。

Anda kenal haiwan ini????????

Ya pasti anda semua kenal dan rakan2 blogger yana pun pasti kenal haiwan yang cute dan comel ini....Ini lah arnab....Haiwan yang sedap mata memandang tapi sukar untuk menjaga nya...

Berapa ramai diantara kita yang suka memelihara aranb????....

Tentu ramai yang tertarik untuk memelihara arnab ini bukan....tapi kita risau bagaimana ingin menjaga haiwan yang comel ini....Kalau silap cara menjaga nya. haiwan ini akan cepat kotor dan mudah sakit...tengok sahaja bulu nya yang putih tu...hehhe....kalau kita tak menjaga nya dengan cara yang betul pasti bulu yang putih itu akan bertukar menjadi kekuningan bukan ....Adakan kawan2 mahu ianya menjadi bergitu?....Pasti tidak bukan....jadi disini yana nak kongsikan satu E-book yang boleh mambantu anda dengan panduan dan tips memelihara dan menjaga Arnab...iaitu ...




E-Book Rahsia Arnab

Di dalam ebook ini, terdapat pelbagai tips dan panduan serta info tentang arnab dan bagaimana memeliharanya, dan bagaimana menternaknya. Antara info menarik yang terdapat di dalam ebook ini adalah seperti.

# Jenis-jenis arnab yang biasa dan yang popular
# Teknik memilih arnab peliharaan
# Mengetahui arnab jenis pedaging atau sebagai haiwan kesayangan
# Vaksin serta ubat-ubat yang diperlukan oleh arnab
# Putaran kehidupan arnab daripada kecil sehingga dewasa
# Pemakanan arnab yang sesuai dan ekonomi
# Masalah-masalah, jangkitan dan penyakit yang mungkin dihadapi oleh arnab dan cara bagaimana mengatasinya
# Sikap serta kelakuan pelik arnab yang perlu anda fahami
# Hubungan arnab dari segi kesihatan dan kebaikan kepada manusia
# Masa depan pasaran arnab
# Panduan mengurus dan menghias arnab kesayangan anda dan pelbagai lagi info menarik berkaitan aranb yang pastinya akan membuatkan anda teruja.

Jadi sekiranya ada diantara kawan2 yang berminat untuk memelihara arnab dan mungkin mahu menjadi penternak arnab....ebook ini boleh dijadikan panduan untuk kawan2...
Sekiranya berminat bolehlah klik banner kat bawah ye....。◕‿◕。


So selamat mencuba...

#ILMU ITU PELITA HIDUP#
。◕‿◕。





Nota Kaki:
Rahsia Arnab, Panduan Asas Memelihara Arnab, E-book Rahsia Arnab, Arnab, Haiwan Comel, Cute Rabbit


Saturday, November 26, 2011

Selamat Menyambut Maal Hijrah 1433 H

Selamat Menyambut Maal Hijrah buat semua umat islam di Malaysia.....
Semoga kita boleh membina semangat dan azam yang baru untuk diri, keluarga, dan masyarakat kita di tahun baru ini...
Semoga kita dapat menghijrahkan diri kita dalam Kehidupan, pekerjaan dan juga hubungan sesama manusia.....Berhijrah menjadi yang lebih baik dari semalam, hari ini dan masa depan...amin

Tuesday, November 22, 2011

Segmen: Jom Blogwalking Bersama Eiqa Azra..


Assalammualaikum semua....Kali ini yana nak ikut segmen nie...yana jumpe entri nie masa blogwalking jap tadi heheheh...Jadi teringin lak nak join..heheh

Jadi klu ada kwan2 yang nak join jom klik banner kat atas ye....

Tarikh Tutup segemn nie 30 Nov 2011

Yana nak tag:

Wednesday, November 9, 2011

Apa itu Herba?

Assalamualaikum semua....

Ok mungkin pernah rakan-rakan semua mendengar ayat-ayat ini dibawahkan....

"Kenapalah semak-samun sangat umah kamu nie....kenapa tak buang n potong je rumput2 tu....buat semak mata memandang je"....hehhehehe...itu lah yang kita selalu dengar bila rumput atau lalang kat umah kite panjang sangat....Pasti ada suara-sauara yang menasihatkan kita untuk memotong rumput dan lalang tersebut....betul tak hehehhe...mesti betul kan....kan...kan....

Mesti kita dengan rajin nya mengambil parang ataupun sabit pergi memotong segala rumput dan lalang tersebutkan....Yana pun pernah gak buat macam tu dulu...bila dengar org dah membebel....sebelum kena marah terus je g potong rumput kat depan umah tu.....masa tu belum sedar lg kepentingan-kepentingan yang ada heheheheh....masa-masa nie sebelum g potong rumput tgk dulu rumput apa yang yana potong tu...hehehhe....kawan2 nak tahu sebab apa yana tgk dulu rumput apa yang yana potong.....

Sebenar nya yana takut yana terpotong rumput dan pokok-pokok nie......

v
v
v
v
v

Misai Kucing

dan pokok ini

v
v
v
v
v

Pokok Mengkudu

Pokok diatas adalah pokok yang amat berguna buat kita semua....ianya satu jenis Herba yang mempunyai banyak Khasiat...Klu kawan2  nak tahu terlalu banyak sudah produk yang dihasilkan daripada herba diatas seperti Teh Herba Misai Kucing, Teh Herba Mascotek dan misai kucing , Jus mengkudu, Teh mengkudu dan banyak lagi herba yang boleh dijadikan produk kesihatan kerana seperti yang kita ketahui, Negara kita Malaysia ini ada lebih kurang 13,000 species herba tetapi yang baru nak dikomersilkan dan dikenali hanyalah dalam 300 lebih sahaja ....seperti pegega, pucuk jagus, kacip fatimah, tongkat ali, mas cotek, petai, lidah buaya, mulberi dan macam-macam lagi...

Jadi sekiranya kawan2 semua berminat untuk mengetahui lebih lanjut mengenai herba nie yana boleh tunjukkan satu E-book yang berguna untuk kawan2 semua ini mengenai khasiat herba....Tajuk E-book  tersebut ialah RAHSIA HERBA


e-BOOK ini ditulis oleh Abdul Razak Arshad. Didalam e-Book ini akan diterangkan rahsia 6 jenis herba yang boleh di jadikan sumber pendapatan yang amat lumayan....
Sekiranya kawan2 berminat untuk mengetahui lebih lanjut bolehlah mendapatkan e-Book ini dengan klik banner dibawah...






Ok selamat membaca kepada semua....


wassalam












Herba, Rahsia Herba, Secret of Herb, Misai Kucing, Mas cotek, Tongkat Ali, Kacip Fatimah, Pegaga, Herba Tradisional, Herba untuk Kesihatan, Teh Misai Kucing, Mengkudu, Teh Mengkudu

Segmen | Naikkan Trafik, Tambahkan Follower, Ramaikan Pembaca

Assalamualaikum w.b.t...

Ok kali ini yana nak join segmen dari Cik Purple...hehehhe

Rasenye dal lama yana tak update blog yana nie dgn entri yana...sbb sibuk kat sekolah...heheh kali nie ada masa yana update ape yang patut kat blog nie heheheh....

Klu kwn2 nak join segmen nie jom klik Banner Cik Purple kat bawah...


Ok Entri Terbaik Yana yang nak dikongsikan untuk semua ialah...MAS KAHWIN YANG HILANG
Ini Entri yang yana tulis setelah 2 bulan blog ini beroperasi heheheh.....Hope kwn2 sudilah membaca... dan ini pulak entri kat kembar blog yana nie....Cara Buat Origami Bunga.

Ok selamat membaca ye....

wassalam...

Sunday, July 17, 2011

Berita Panas Sekarang!!!! Rahsia Menjana RM10 Pertama Anda Dibongkarkan

Assalamualaikum...semua

Hari ini yana nak kongsikan sedikit ilmu untuk kawan-kawan semua...banyak diantara kita yang mengenali dua internet ini....Banyak juga yang telah berjaya menjana income dari pada nya....Banyak juga IM terkemuka yang berjaya menjadi jutawan...Ini adalah berkat kesabaran mereka semua dalam dunia internet....serta ilmu yang mereka pelajari....

Disini yana ada membaca tentang cara menjana wang dari internet....Jadi sekiranya ada diantara Kawan-kawan Ingin tahu mengenai teknik mudah yang boleh diaplikasikan untuk menjana wang di internet. Bolehlah klik laporan percuma dibawah ini...disana akan diterangkan lebih lanjut mengenai nya...

Download percuma di www.ringgitmania.com

Hari ini, Suthan M, seorang IMer terkenal di Malaysia, telah melancarkan sebuah panduan percuma yang membongkarkan teknik mudah untuk menjana wang RM10 pertama anda di internet.

Walaupun tersebut ialah PERCUMA, namun ianya padat dengan informasi yang boleh membantu kawan-kawan mengambil langkah pertama kearah permulaan bisnes internet kawan-kawan.


Ini sahaja ilmu yang yana boleh kongsikan kepada kawan-kawan kali ini...sekiranya kawan-kawan berminat bolehlah klik link diatas...



Ringgit Mania, Internet Marketing, IM, Rahsia Menjana RM10 Pertama, Berita Panas Sekarang, Menjana Income, 


Wednesday, July 6, 2011

Thursday, June 30, 2011

Segmen : Jom Reka Dialog

Assalamualaikum....tadi yana sempat Blogwalking sekejap...jadi yana terbaca entri dari blog Abang Ben Ashaari

Amat menarik gak segmen beliau iaitu Segmen : Jom Reka Dialog teringin lah pulak nak join segmen beliau nie....heheheh

Jadi bagi siapa2 yang nak join boleh klik link kat atas ataupun banner dibawah ini.....




Ok sekarang yana nak reka dialog untuk dua gambar kat bawah nie....(bukan pandai sgt pun nak reka heheheh....sekadar mencuba)
Gambar 1

Gambar 2

Dialog untuk gambar tersebut:-

Suami: Ayang siapa yang bagi gambar mms love kat hp ayang nie….Wah!!!Siap I love u dengan I miss you lagi tu….Bukan main lagi orang nie bagi msg kat ayang. Siap ayang save lagi dalam private folder tu….Ayang jangan cuba2 nak curang dengan abang ye…(suara suami yang agak tinggi nada nya)

Isteri: Kenape abang marah2 nie….siap tuduh ayang curang lg tu….mane ada masa ayang nak curang2 dengan abang….dah 24 jak asyik duduk depan muka abang je kat office tu….abang ade tgk ke ayang main msg ke or bertelefon ke selain dengan abang….sikap abang yang asyik tuduh ayang mcm2 nie lah ayang paling tak suka….tengok dan ingat betul2 dulu no siapa yang bagi msg tu…

Suami: Hmmm…..habis siapa yang hantar mms bergambar dengan ayang siap I love u n Miss u nie….setahu abang no hp abang lain bukan no nie….abang pakai maxis….nie celcome….ayang jangan nak kelentong abang….(kata si suami mempertahankan ego dan kemarahan nye)

Isteri: Ape pulak nye ayang nak kelentong abang…tak baik kelentong suami nnt ayang pulak yg tak boleh masuk syurga tau…(suara si isteri sedih)….cuba tgk betul2 no tu dulu…bukan kah tu no hp abang yang hilang tu???…cuba tgk tarikh msg tu kan dah lama…masa tu kite baru je setahun couple. Sekarang nie ayang kan dah jadi isteri abang….dah masuk 3 tahun dah kite kahwin , mms tu abang yg bagi kat ayang guna no hp lama tu…lepas no tu hilang abang beli no maxis untuk abang dan ayang…tak kn dah lupe kot…(kata si siteri dengan sedih dan kecewa kerana ditutuh curang oleh suami tersayang)

Suami: (Si suami pun perhatikan dan cuba mengingati betul2 no hp tersebut)….Ye tak ye lah…hehhehe…maaf lah ayang ye abang marah n tengking2 ayang abang td…huhuhu…Abang lupe lah kat no tu…semenjak no hp tu hilang…abang tak ingat lg no nye…dah lah no hp tu tarikh lahir ayang…huhuhu…Jadi abang nak ucapkan Selamat hari Jadi untuk ayang…..hehhehe….Sebenar nye abang ingat lg kat no tu…mane leh lupe sbb no tu abang beli semata2 sebab no hp tu ada tarikh lahir ayang…saje je bagi gimik td…heheheh...nie hadiah untuk ayang (si suami menghulurkan kotak berisi rantai leher kepada isteri nya….si isteri pun terpegun melihat hadiah hari jadi itu sambil semyum dan mencium pipi suami nye)





Wednesday, June 29, 2011

Usah Lagi Membazirkan Wang dan Membahayakan Kesihatan Anda Dengan Menjadi Perokok! Panduan Berhenti Merokok


Assalamualaikum semua...

Nampak tak banner kat atas...heheheh...

Banyakkan golongan dewasa dan remaja yang suka merokok....walaupun telah dikeluarkan kempen tak nak merokok tapi masih ada lagi yang merokok....baru-baru nie ada 5 buah tempat di Melaka di istihar sebagai Zon bebas rokok.

Melalui pelaksanaan Zon Bebas Rokok di lima lokasi tersebut, orang ramai yang didapati menghisap rokok di kawasan itu kecuali bangunan persendirian, boleh dikenakan kompaun minimum RM300 atau maksimum RM5,000 berkuat kuasa hari ini.

Selain Alor Gajah, empat lokasi lain yang diwartakan sebagai Zon Bebas Rokok ialah Pusat Dagangan Antarabangsa Melaka (MITC), Jasin, Melaka Raya dan Bandar Warisan Dunia seperti sekitar Bukit St. Paul yang menempatkan beberapa bangunan kerajaan, muzium, gereja, bangunan Stadthuys, Kota A'Farmosa dan pesisiran Sungai Melaka.

Jadi bagi yang ingin berhenti merokok, Kat banner di atas ada terdapat panduan berbentuk e-book yang boleh kawan-kawan dapati....




Disana akan diterangkan cara untuk berhenti merokok dalam masa tiga minggu....sekiranya kawan-kawan berminat untuk mengetahui nya boleh lah klik banner tersebut atau klik link ini Katakan Tak nak Pada rokok



Panduan Berhenti Merokok, E-book Panduan Berhenti Merokok, Berhenti merokok e-book, ebook panduan berhenti merokok, E-book berhenti merokok, Merokok meberhayakan kesihatan

Saturday, June 25, 2011

"Reddish GiveAway : Saya Nak Sarawak Souvenir!"

Siapa nak Souvenir dari sarawak jom join giveaway nie...

Walaupun yana orang sarawak yana nak juak sbb giveaway die cute sgt iaitu key chain heheheh...saja cube nasib

Klik Banner kat bawah klu nak join ye...





Reddish GiveAway : Saya Nak Sarawak Souvenir, Reddish Giveaway, Sarawak Souvenir, Join Giveaway, Keychain Cute

Blog ini berwajah baru....

Huhuhu....penat gak cari templates yang sesuai...

Dua tiga kali yana tukar semua nya tak menjadi...

nie pun yana ikut kesesuaian dengan tema blog yana tentang buku dan e-book

Jadi yana pakai ini dulu ye...klu dah jumpe yg lain nnt yana tukar lg...

Friday, June 24, 2011

Segmen mudah - Blog Pilihan Nizam Ijam

Assalamualaikum...

Yana nak join segmen Mudah dari blog saudara Nizam Ijam...

heheheh....jadi bagi yang nak join jom kilk banner kat bawah...

Mudah je.....tak susah pun just klik...heheh






Yana nak Tag:

http://cikepal06.blogspot.com/
http://valianthoury.blogspot.com/

Jom join memeriahkan suasana





Segmen Mudah -Blog Pilihan Mizam Ijam, Segmen Mudah, Blog Pilihan Nizam Ijam, Blog Pilihan, Segmen Blog Pilihan

SEGMEN ABG YEN: JOM PROMOSIKAN BLOG ANDA DISINI

Assalamualaikum....semua

Hari nie yana nak join segmen Abg Yen. Yana baru je online....biasalah time kerja yana tak bawa laptop ke sekolah...heheheh...Takut leka dan tak buat kerja...hehehh

Sebelum solat maghrib nie sempat lagi yana nak join segmen nie....takut tak sempat heheheh...

Syarat2 yang Abg Yen letak mudah je...

Follow blog die lps tu letak banner mcm kat bawah tu...link kan ke blog die...heheh

Jadi apa tunggu lagi mari kita join sama2 sebelum Abg Yen tutup kan segmen nie....




Jom....kita join ramai2...

k selamat berblog.....










SEGMEN ABG YEN: JOM PROMOSIKAN BLOG ANDA DISINI, SEGMEN ABG YEN, BLOG ABG YEN, JOM PROMOSI, JOM PROMOSI BLOG ANDA DISINI, PROMOSI BLOG, BLOG PROMOSI, SEGMEN PROMOSI BLOG, SEGMEN

Friday, June 17, 2011

Free Earphone...Lagi..

Assalamualaikum semua....

Yana nak join Free Earphone nie....

cute dan cantikkan...hehehhe

Saja je cuba nasib nie....mana lah tahu kot2 dapat....

Jadi bagi siapa-siapa yang nak join boleh klik link kat bawah....




Tarikh tutup nye 1 Julai 2011

Jom mari kita join ramai2...



Free Earphone, Giveaway, Hadiah, Free, Join Free Earphone, Earphone free

Friday, June 10, 2011

Segmen-Nizam Ijam nak SlideShowkan Blog Anda

Assalamualaikum semua

Ini kali kedua yana ikut segmen dari Nizam Ijam.....heheh

Kali pertama Yana ikut segmen saudara Nizam Ijam ini kat blog yana Almira Alwani

ini pulak kali kedua dekat Twin blog yana...heheheh....

ok berbalik pada segmen Nizam Ijam...dia nak Slide Showkan blog anda...jadi kalau nak join boleh klik banner kat bawah....



Yana nak tag kawan-kawan blog yana iaitu:


Hope dieorang berdua boleh join segmen nie jugak...

Happy blogging kepada semua...

Gagal Kuasai Ilmu Kerana Kurang Kemahiran Membaca

Assalamualaikum semua....

Gagal Kuasai ilmu kerana kurang kemahiran membaca....Hmmmm????

Bila kawan-kawan baca ayat diatas....mesti kawan-kawan tertanya mengapa yana postkan ayat tersebut....

Ha...sebabnya adalah kerana dizaman sekarang membaca amat penting untuk segala ilmu....sama ada ia nya Matematik....Sains....Bahasa Malaysia...Bahasa Inggeris....
Bahkan semua subjek disekolah memerlukan....kemahiran membaca....

Tanpa Kemahiran Menbaca maka gagal lah untuk menguasai dan memahami apa yang diajar disekolah....
bila tidak dapat memahami maka keputusan ujian pula akan merosot....
bila merosot maka anak-anak mula gelisah bagaimana hendak menhulurkan report kad kepada ibubapa.....hehehhe( yana pun biasa gak kena marah bila gagal ujian hehheh....) 

Saturday, June 4, 2011

Churp Churp The Cutest Thing Contest

Assalamualaikum semua....selamat petang....

Ha...Yana nak war-war kan yang Churp Churp mengadakan Contest untuk mencari sesuatu yang paling comel....

Syarat-syarat yang diletak kan adalah seperti dibawah....

Klik gambar utk view yang jelas



Jadi kalau kawan-kawan berminat untuk mengikuti Contest ini ....boleh lah melayari laman ChurpChurp ini ....





Klu ingin dan belum menjadi sebahagian dari ChurpChurp boleh lah klik link ini.

Sunday, May 29, 2011

Saya Mahu Lost World of Tambun Ipoh White Coffee dari Eyriqazz.Com

Assalamualaikum semua....

Selamat petang semua....yana td buat blog walking ke blog Saudara Eyriqazz. com

semasa blog walking...yana terbaca satu entri tentang contest yang di buat oleh saudara eyriqazz.

jadi teringin lak nak join....heheheh

mane lah tahu kalu bertuah Dapat White Coffee......


Syarat nye senang je kena buat entri dan jawap slogan nye....

Slogan yana untuk contest ini ialah....

"Saya Mahu Lost World of Tambun Ipoh White Coffee dari Eyriqazz.Com kerana saya ingin mencuba rasa kopi yang baru yang mungkin mempunyai khasiatnya yang tersendiri serta aroma nya yang menyegarkan mata. Yang penting ia nya dijamin Halal...."

Jadi bagi kawan-kawan yang ingin menyertai boleh lah klik link ini.....


Tarikh tutup: 6 June 2011

Saturday, May 28, 2011

Jom Join Bloglist Jamaluddin.net

Assalamualaikum Semua....

Tadi yana blogwalking kat blog saudara Jamal....



Die ada buat entri tentang pencarian blog untuk dijadikan bloglist saudara Jamal...

Ini pulak kedua kali yana join segmen mcm nie....jadi tak sabar- sabar nak buat entri untuk Jom Join Bloglist Saudara Jamal...harap-harap terpilih lah....

Tujuan yana join Bloglist Jamaluddin.net nie...sebenarnya untuk menambahbanyak lagi kenalan blog yana....sbb yana suka bertukar-tukar pendapat dan juga sukar mencuba benda yang baru....

Kenapa Saudara Jamal patut pilih yana untuk menang kerana yana tak kisah sama ada menang ke tidak janji yana dapat mengasah bakat yana dalam penulisan blog....semakin hari yana semakin seronok menulis dalam blog dan mengikut aktiviti yang kawan-kawan blog yana buat....

Yana juga boleh menimba pengalaman dan berkongsi maklumat dengan kawan-kawan yana...

Jadi bagi kawan-kawan yana yang berminat untuk join Bloglist Jamaluddin.net boleh lah klik link ini....


Selamat berblog.....heheheh

Friday, May 27, 2011

Strategi Rahsia Kuasai Bahasa Inggeris

Assalamualaikum semua....

Entri kali nie yana nak kongsikan Strategi Rahsia Kuasai Bahasa Inggeris buat kawan-kawan semua....

Yana tahu ramai diantara kita takut bila berkomunikasi di dalam bahasa inggeris....

Alasan yang kita beri Takut Broken English.....heheheh

Dulu yana pun macam tu gak....itu lah yang yana paling takut bila tiba subject bahasa inggeris....

Tapi bila Guru yana memberi tahu...."Bila kita takut mencuba kita akan rugi....Tapi bila kita cuba walaupun salah kita tetap boleh memperbaiki nya....Tak Salah kita mencuba....

Dan sekarang berkat dari nasihat itu...yana berjaya menjadi seorang Guru Bahasa Inggeris.....Kerana mencuba yana berjaya....alhamdulilah...


Ha sekarang yana nak kongsikan sedikit tentang buku ini....
Dalam Buku ini Terdapat beberapa strategi yang diperlukan untuk menguasai BAHASA INGGERIS.
  • 3 strategi untuk menguasai bahasa Inggeris.
  • Persiapan-persiapan penting yang perlu dilakukan sebelum belajar bahasa Inggeris.
  • 3 tip mudah untuk memahami tulisan-tulisan berbahasa Inggeris.
  • 3 tip mudah bagaimana hendak menjadi Penulis Bahasa Inggeris Super! 
  • Beberapa kaedah untuk menguatkan ingatan anda terhadap perkataan yang anda hafal.
  • Panduan memilih kamus yang baik untuk menguasai bahasa Inggeris
  • 5 syarat untuk mahir BERKOMUNIKASI dalam bahasa Inggeris.
  • Teknik membina KEYAKINAN DIRI semasa ingin bercakap bahasa Inggeris.
  • Cara bagaimana anda boleh bercakap bahasa Inggeris secara spontan tanpa berfikir terlebih dahulu.
  • Ajaran-ajaran songsang guru-guru Bahasa Inggeris anda di sekolah dalam menguasai   KOMUNIKASI BAHASA INGGERIS!
Jadi bagi kawan-kawan yang berminat boleh lah mendapatkan nya dilaman web ini....


Jadi selamat membaca....dan selamat berblog...heheheh

Rahsia Memikat Hati Seorang Lelaki.....Terbongkar....




Assalamualaikum kawan-kawan yana semua,

Hai, apa khabar kawan-kawan pada hari ini? Diharap semua tabah dan sabar menghadapi dugaan dan rintangan dalam kehidupan seharian. Jangan sedih-sedih dan sentiasa berfikiran positif selalu ya !

Oh ya, hari ini yana nak berkongsi sedikit maklumat bersama semua. Tahukah kawan-kawan semua apakah sifat-sifat wanita yang kurang digemari oleh golongan lelaki? Mungkin selama ini kita sebagai wanita kurang menyedari akan perkara-perkara yang kurang disenangi oleh mereka, tapi tak mengapa hari ini kita akan mengkaji dan renungkan bersama ya apakah rahsia hati seorang lelaki....

3 Sifat Wanita Yang Dibenci Lelaki. Sifat pertama ialah cemburu....

1) Cemburu

Hmm, bukankah cemburu itu tanda sayang kepada pasangan? Kalau tak cemburu langsung dikatakan tak ada perasaan pula. Tidak salah kalau ada sedikit perasaan cemburu namun ia haruslah berpada-pada. Cemburu berlebihan akan membuatkan lelaki berasa rimas kerana sedikit sebanyak menunjukkan bahawa anda tidak yakin terhadap kejujurannya. Jujur dan saling bertolak ansur itu merupakan elemen penting dalam sesebuah perhubungan ! So macam mana pandangan kawan- kawan semua.....adakah kawan-kawan cepat cemburu atau tak kisah je dengan ape yang orang tersayang buat...heheh...tapi pada diri yana...yana ada gak perasaan cemburu dengan insan tersayang...heheheh...biasalah lumrah duniakn...perasaan itu satu yang sukar diduga....tapi yang penting yana tahu orang yang yana sayang jujur pada diri nya...dan yana pun akan jujur pada diri yana....

Ok sifat kedua pula ialah Materialistik.....


2) Materialistik

Wanita dikatakan suka kepada lelaki kerana wang, lelaki pula dikatakan suka kepada wanita kerana seks? Benarkah? Tepuk dada, tanya selera. Banyak sebab mengapa wanita dikatakan suka kepada lelaki kerana wang. Pada wanita mereka mungkin inginkan pasangan yang stabil dari segi kewangan demi masa depan mereka. Wang tidak menjamin kebahagiaan 100 peratus namun tanpa wang, cinta boleh berantakan. Sebagai wanita moden masa kini, berdikari itu lebih nikmatnya daripada mengharapkan pasangan anda sahaja.

Sifat yang ketiga ialah suka mengongkong....

3) Suka mengongkong

Seperti wanita, lelaki juga perlukan masa untuk diri mereka sendiri, keluarga serta rakan-rakannya. Wanita yang suka berkepit 24 jam dengan pasangannya kadangkala merimaskan mereka. Tidak salah untuk mengetahui aktiviti pasangan anda namun sikap anda yang terlalu ‘mengambil berat’ bakal memakan diri sendiri.

Ha, kawan sudah tahu apa yang dibenci oleh kaum lelaki bukan? Jadi, apa tunggu lagi, kikis semua sifat yang negatif itu. Kemudian, serlahkan aura positif kawan kepadanya supaya si dia terpikat. tapi jang sampai berlakon pulak ye....yana ingat kn kepada kawan-kawan dalam hubungan kita perlu ikhlas....jangan dihadapan orang tersayang kita buat benda yang dia suka tp di belakang nya pula kita buat benda yang tidak dia sukai....jadi lah diri kawan-kawan sendiri jangan jadi diri orang ....jangan berubah kerana mahu nampak sempurna dihadapannya...kerana ia nya tak akan kekal lama......jadi bagi kawan-kawan yang ingin mengetahui ciri-ciri wanita yang disukai lelaki, anda semua boleh mendapatkan maklumat lanjut melalui ebook Rahsia Hati ini. Pasti selepas ini, si dia terpegun dengan keperibadian anda yang menawan hati dan perasaannya!

Sekian, dari yana kita berjumpa lagi...selamat mencuba....

Saturday, May 14, 2011

TIP PEPERIKSAAN DAN TEMUDUGA MeDSI......BUAT BAKAL GURU

Kami guru Malaysia
Berikrar dan berjanji
Mendidik dan memimpin
Putra putri negara kita 
Pada Seri Paduka
Kami tumpahkan setia
Rukun Negara kita
Panduan hidup kami semua

Di bidang pembangunan 
Kami tetap bersama
Membantu, membina
Negara yang tercinta

Amanah yang diberi
Kami tak persiakan 
Apa yang kami janji Tunai tetap kami tunaikan

Hai kawan-kawan Yana pasti kawan-kawan sekalian pernah mendengar lagu ini berkumandang di radio dan televisionkan pada setiap tahun pada 16 Mei....hari ini adalah hari yang amat mengembirakan buat Guru Seluruh Malaysia....Jasa guru patut kita kenang kerana tanpa guru siapalah kita pada hari ini...

Hari ini Yana pun berasa gembira dapat bersama-sama anak murid yana meyambut hari Guru peringkat sekolah....Tahun ini masuk tahun kedua yana bergelar seorang Guru....walaupun rasa macam tak percaya....tapi itu lah hakikatnya....Yana bergelar Cikgu....cita-cita yana sedari kecil akhirnya tercapai jua....

Bila lagu ini berkumandang amat terkesan dihati yana...apa tidak nya lagu ini memberi maksud yang dalam kepada yana.....selama ini kita sebagai seorang pelajar memandang remeh apa yang di ajar oleh guru...tapi sekarang apabila kita yang berada di tempat guru kita....maka kita pula merasa apa yang telah bekas-bekas guru kita rasai...

Klu yana nak ceritakan mesti panjang je post yana nie nant....Jadi yana berbalik kepada tujuan asal yana....yana ingin mmemperkenal kan satu panduan untuk kawan-kawan yang ingin memjadi seorang guru seperti yana....Disini ada PANDUAN DPLI......

PANDUAN DPLI UNTUK BAKAL GURU


Dalam Panduan ini terdapat pelbagai modul yang boleh anda ikuti tip-tip yang diberi....Kalau dulu masa yana ingin menghadiri ujian untuk menjadi guru tidak ada sesiapa yang boleh bagi tip-tip berguna kepada yana....tapi sekarang yana ingin berkongsi dengan kawan-kawan tentang tip dan panduan yang boleh membantu kawan-kawan. Sekiranya kawan-kawan berminat boleh dapatkan nya dengan Klik Disini!!!!!

Jadi SELAMAT MENCUBA....KEPADA BAKAL GURU.....

KPLI 2009
DAN SELAMAT MENYAMBUT HARI GURU KEPADA RAKAN-RAKAN YANA YANG TELAH BERGELAR GURU.....SERTA SELAMAT HARI GURU BUAT GURU-GURU YANG MENDIDIK YANA SEHINGGA YANA MENCAPAI CITA-CITA YANA BERGELAR SEORANG PENDIDIK KEPADA ANAK MURID YANA SEKARANG....DAN KEPADA RAKAN SEKERJA YANA SERTA RAKAN-RAKAN SATU MAKTAB YANA IAITU 
KPLI  JANUARI - 2009 MIRI SARAWAK....
SELAMAT HARI GURU.......
LOVE ALL OF YOU GUY.....

P/s Panduan DPLI ini boleh didapati di Galeri E-book.



Tuesday, May 10, 2011

Segmen Khas ar-rifke.com | Pencarian 100 Blog Top Blogger Baru


Assalamualaikum w.b.t...
Hai kawan-kawan, yana baru lepas blog walking ke blog Saudara Aried. Kat sana yana ada terbaca Segmen khas ar-rifke.com. Ini first time yana join segmen nie....heheh...meh yana jawab 4 soalan dari segment ini: 
1) Berapa lama dah blogging.
= Terlibat dalam blog dah 3 tahun dan 
2) Kenapa suka blogging.
= yana suka blog kerana dapat berkongsi minat dan pendapat serta pengalaman bersama rakan-rakan blog.
3) Blog kamu mengenai apa.
= yana ada 3 blog yang berlainan satu blog peribad, satu blog lagi mengenai e-book dan bahan ilmu yang lain dan satu blog lagi mengenai kraft dan hasil seni yang yana buat.
4) Harapan dalam dunia blogging
= Harapan yana dalam dunia blogging ialah semoga dengan ada nya blog kita boleh mengeratkan silaturahim antara blogger-blogger serta dalam nertukar-tukar pendapat.

Jadi bagi kawan-kawan lain yang nak join...meh klik sini.
selamat mencuba dan selamat berblog

Sunday, May 8, 2011

Info Terbaru....Perlu Baca bagi semua Blogger...yang mendaftar dengan NUFFNANG...



Hai kawan-kawan yana nak kongsi sikit info dari seorang kawan blog yana....Saudara Jamal tentang Click Fraud Notice From Nuffnang....Kawan-kawan boleh baca info ini dengan klik ....link post Saudara Jamal disini 


Jadi janganlah melakukan sesuatu seperti itu kerana mungkin ianya akan membuatkan kita sendiri yang rugi...ok berjumpa lagi ...selamat berblog....