Thursday, June 30, 2011

Segmen : Jom Reka Dialog

Assalamualaikum....tadi yana sempat Blogwalking sekejap...jadi yana terbaca entri dari blog Abang Ben Ashaari

Amat menarik gak segmen beliau iaitu Segmen : Jom Reka Dialog teringin lah pulak nak join segmen beliau nie....heheheh

Jadi bagi siapa2 yang nak join boleh klik link kat atas ataupun banner dibawah ini.....




Ok sekarang yana nak reka dialog untuk dua gambar kat bawah nie....(bukan pandai sgt pun nak reka heheheh....sekadar mencuba)
Gambar 1

Gambar 2

Dialog untuk gambar tersebut:-

Suami: Ayang siapa yang bagi gambar mms love kat hp ayang nie….Wah!!!Siap I love u dengan I miss you lagi tu….Bukan main lagi orang nie bagi msg kat ayang. Siap ayang save lagi dalam private folder tu….Ayang jangan cuba2 nak curang dengan abang ye…(suara suami yang agak tinggi nada nya)

Isteri: Kenape abang marah2 nie….siap tuduh ayang curang lg tu….mane ada masa ayang nak curang2 dengan abang….dah 24 jak asyik duduk depan muka abang je kat office tu….abang ade tgk ke ayang main msg ke or bertelefon ke selain dengan abang….sikap abang yang asyik tuduh ayang mcm2 nie lah ayang paling tak suka….tengok dan ingat betul2 dulu no siapa yang bagi msg tu…

Suami: Hmmm…..habis siapa yang hantar mms bergambar dengan ayang siap I love u n Miss u nie….setahu abang no hp abang lain bukan no nie….abang pakai maxis….nie celcome….ayang jangan nak kelentong abang….(kata si suami mempertahankan ego dan kemarahan nye)

Isteri: Ape pulak nye ayang nak kelentong abang…tak baik kelentong suami nnt ayang pulak yg tak boleh masuk syurga tau…(suara si isteri sedih)….cuba tgk betul2 no tu dulu…bukan kah tu no hp abang yang hilang tu???…cuba tgk tarikh msg tu kan dah lama…masa tu kite baru je setahun couple. Sekarang nie ayang kan dah jadi isteri abang….dah masuk 3 tahun dah kite kahwin , mms tu abang yg bagi kat ayang guna no hp lama tu…lepas no tu hilang abang beli no maxis untuk abang dan ayang…tak kn dah lupe kot…(kata si siteri dengan sedih dan kecewa kerana ditutuh curang oleh suami tersayang)

Suami: (Si suami pun perhatikan dan cuba mengingati betul2 no hp tersebut)….Ye tak ye lah…hehhehe…maaf lah ayang ye abang marah n tengking2 ayang abang td…huhuhu…Abang lupe lah kat no tu…semenjak no hp tu hilang…abang tak ingat lg no nye…dah lah no hp tu tarikh lahir ayang…huhuhu…Jadi abang nak ucapkan Selamat hari Jadi untuk ayang…..hehhehe….Sebenar nye abang ingat lg kat no tu…mane leh lupe sbb no tu abang beli semata2 sebab no hp tu ada tarikh lahir ayang…saje je bagi gimik td…heheheh...nie hadiah untuk ayang (si suami menghulurkan kotak berisi rantai leher kepada isteri nya….si isteri pun terpegun melihat hadiah hari jadi itu sambil semyum dan mencium pipi suami nye)





7 comments:

akutetapaku.com said...

singgah bc n3 d sini...

http://akutetapaku85.blogspot.com/

Nadzirah K. said...

woot2..
salam perkenalan:)
http://ceritasana-sini.blogspot.com/2011/06/jom-reka-dialog.html

Cik Sue said...

singgah sini dari segmen BA.. =D

suha said...

alolo comel (^_^)

CiK PurpLePinkyPuff said...

^______^ CP dtg balas kunjungan~~ tolong cp jap..klik >>>Bah, tolong dulu komen Entri ni Bah..:)

isyam mirah said...

mirah dtg n follow :)

aizamia3 said...

meh baca kat sini pulak..

http://aizamia3.blogspot.com/2011/06/jom-reka-dialog.html